Sesterský koktail

Kým sestra Anastázia ponúka výborné receptíky – ako udržať nielen dobrý apetít, ale aj chuť do rehoľného života, sestry z troch komunít sme si dali sesterský kokteilík… ale taký naživo.
Tie, ktoré fandíme všetkému, čo radíme medzi ovocie alebo zeleninu, uvedomujeme si, že je výborné dať si nejaké-to ovocíčko, ale správne namiešať rôzne ovocie, prináša to jedinečnú chuť… Niečo také podobné sme zacítili, keď sme sa na Banskej Belej stretli na víkend tri komunity: Nitra, Dolný Kubín a Banská Bystrica.
Bol to naozaj osviežujúci mix: rôznorodosti čo sa týka poslania, záujmov, veku ale aj názorov. Božia réžia to namiešala v tom správnom pomere, takže sme si pochutnali na tom bohatstve, ktoré prišlo s každou sestrou. Od pastorácie Rómov na Orechovom dvore až po birmovancov v Dolnom Kubíne… a to všetko sme zavŕšili návštevou Sklených Teplíc a Banskej Štiavnice.
Odporúčame liek proti únave a rutine v našom každodennom živote – osviežte sa aj Vy novými stretnutiami, ktoré prinášajú nové a nové bohatstvá do našich komunít.
sr. Monika Meryová