Byť chlebom a darom pre druhých

Kurzy o rozlišovaní povolania pokračujú aj na jar. Pozvanie do „domčeka pri jazere“ vo Veľkom Bieli prijala početná skupina dievčat z celého Slovenska. Na druhom kurze z dielne GPS ich sprevádzali slová Jánovho evanjelia „Ja som Chlieb života“.
Veľký Biel, 22.-24.2.2019
Chlieb, ktorý vonia aj sýti, ktorý nie je sám pre seba, ale sa dáva pre druhých. Chlieb, ktorý rastie z malého semienka a môže byť pokrmom pre mnohých. Tématika chleba nebola len prirovnaním, ale aj realitou. Dievčatá si mohli na vlastnej koži vyskúšať čo všetko fajnovému chlebu predchádza. „Pre mňa bol najsilnejší moment, keď sme mali pomlieť zrná na múku a boli sme bezradné, no potom sme nabrali odvahu, otvorili oči a použili sme čo sme mali. Presne ako v živote, Boh nám dáva prostriedky na skúšky života, stačí nabrať odvahu a otvoriť oči“ podelila sa Marianka z Bratislavy.
O svojom sebadarovaním aj cez prijatie svojho materstva sa pomedzi kysnutie cesta s účastníčkami podelila Anička Baňasová so svojou rodinou. V nedeľu ďalej tému rozvinula sr. Gabika, keď poukázala na Kristovo sebadarovanie v Eucharistií, ktorá je pravým Chlebom života aj nášho povolania.
Silnou aktivitou bol pre dievčatá v sobotu popoludní moment delenia sa s chlebom. Každá so svojím bochníkom bola poslaná do nejakej rodinky v miestnej farnosti, aby poslúžila, či darovala svoj čas a pozorné ucho.  „Teta Marta, u ktorej bola moja skupinka, je žena, ktorá miluje Pána a je si vedomá toho, že aj ju miluje Pán. Stretnutie s ňou mi naplnilo srdce veľkou radosťou a pokojom. Ukázala mi, že staroba je krásna. Že ťa Pán neopustí ani v starobe. Že vôbec nie je divné sa radovať aj v starobe a pripomenula mi, že nemám zabúdať sa tešiť z maličkostí“ plná dojmov zhodnotila Marianka zo Žiliny.
Aktuálne trendové kváskovanie sprostredkoval aj tím GPS, formou symbolického darčeka. „Z tohto kurzu si odnášam kvások, ktorý mi bude pripomínať, že mám byť chlebom, darom, pre druhých“ dodala Marianka z Bratislavy.
Už o necelý mesiac tím GPS organizuje Púť aj za moje povolanie do Mornese a Turína. Viac informácií aj foto z kurzu nájdete na našom FB GPS saleziánky.
Tím GPS