Vybíjaná v Dubnici spojila dievčatá zo Slovenska

Medzi obľúbené športy žiakov patrí pre mnohých určite vybíjaná. Tento šport hrávajú aj chlapci, no prevažne dievčatá. A nakoľko sa združenie Laura snaží vychádzať mladým v ústrety, aj tento rok sa v dňoch 22.-23. februára 2019 uskutočnil turnaj vo vybíjanej pre dievčatá od 5. do 8. ročníka ZŠ už celkovo po štvrtýkrát. Zúčastnili sa ho tímy z Trnavy, Košíc, Dubnice nad Váhom a po dva tímy z Banskej Bystrice a Dolného Kubína.
Turnaj sa začal mládežníckou sv. omšou v piatok v kostole sv. Jakuba. Tímy sa následne pobrali ubytovať do základnej školy sv. Dominika Savia. Aj keď bol oficiálny začiatok naplánovaný až na sobotu, pre veľké odhodlanie dievčat vedúci podujatia Juraj Bartoš presunul prvé tri zápasy už na piatok večer.
Ďalší deň opäť začal rannou sv. omšou v kaplnke základnej školy. Po nej sa všetky tímy presunuli do športovej haly bývalej ZŠ, kde sa už naplno roztočil kolotoč zápasov. Hralo sa v súťaživej, no pokojnej atmosfére v duchu fair play. Družstvá sa navzájom povzbudzovali. Bolo počuť skandovanie, krik, hudbu a rapkanie rapkáčov. Odohralo sa celkovo 25 zápasov. Prvé miesto obhájili Košičanky, po nich nasledovali dievčatá z Trnavy a tretie miesto obsadil Dolný Kubín. Každý tím dostal po turnaji sladké odmeny, vecné ceny a diplom. Pre prvé tri miesta nechýbali, samozrejme, medaily. Hlad na raňajky a na obed zahnali párky na čele s bagetami, ktoré pripravili pracovité ruky dubnických animátoriek.
Okolo štvrtej hodiny popoludní, po spoločnej fotke a lúčení, sa už každý tím vydal na viac či menej dlhú cestu domov.
Poďakovanie patrí každému, kto sa zúčastnil alebo pomohol akýmkoľvek spôsobom. Bohu vďaka za všetko a všetkých.
Tabuľka poradia tímov
1.HA HA HA (Košice)

  1. Kopánka (Trnava)
  2. Frontes (Dolný Kubín)
  3. Šialené dzífčence z Oravy (Dolný Kubín)
  4. Salezko BB (Banská Bystrica)
  5. Dubnica nad Váhom
  6. Sitnianska strela (Banská Bystrica)

Marek Hudec
foto: Mária Badačová
zdroj: saldub.sk
Toto podujatie organizované združením Laura, bolo podporené z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.