Výnimočná žena obedovala s prezidentom

Provinciálna predstavená saleziánok Monika Skalová bola medzi 10 výnimočnými ženami, ktoré pozval na slávnostný obed prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. „Pozvanie od pána prezidenta Kisku ma milo prekvapilo a prijala som ho aj ako vďaku, že myslí aj na nás rehoľné sestry, ktoré si tiež zaslúžime úctu a pozornosť. Vyjadrila som, že chcem sprítomňovať všetky sestry, ktoré na Slovensku pôsobia, lebo oni sú výnimočnými ženami, ktorým táto vďaka patrí,“ zhodnotila stretnutie Monika.
 
Účasť v prezidentskom paláci 7.3. 2019 pri príležitosti Medzinárodného dňa žien prijali ženy, ktoré prišli zo Slovenska aj zo zahraničia, angažované v rôznych oblastiach života. „Desať výnimočných príbehov, z ktorých každý jeden symbolizuje bežného hrdinu, ktorý sa stretol so svojimi problémami. Musím povedať, že to boli dve úžasné hodiny. Rozprávali sme sa o našej krajine, ale dotkli sme sa aj iných tém,“ povedal na svojej oficiálnej stránke prezident Andrej Kiska.
 
Pán prezident na svojom facebookovom profile predstavil jednotlivé ženy a dôvod, pre ktorý ich pozval, o Monike sa vyjadril nasledovne:„Rehoľná sestra Monika Skalová hovorila aj za ďalších 2000 sestier, ktoré na Slovensku máme a sú aktívne v školstve, v sociálnej a zdravotníckej oblasti.“
 
Foto a zdroj: www.prezident.sk