Čo sa deje v Laure

Laura, združenie mladých je organizáciou, v ktorej sa angažujú aj sestry saleziánky. Spolu s mladými  v miestnych strediskách po celom Slovensku robia aktivity, projekty a dobrovoľnícke činnosti pre mladých.
 
Najhorúcejšou novinkou je volejbalový turnaj KUBCUP, ktorý organizuje stredisko Dolný Kubín tento krát už 16. rokov. S heslom „Viac než len volejbal“ je  3-5. mája pre mladých zo saleziánskych stredísk pripravená hra plná dynamiky víťazstiev, napätí a emócií.  Z  podujatí už uskutočnených mala Laura Celoslovenský florbalový turnaj. Pred nedávnom ho v Banskej Bystrici zorganizovalo miestne stredisko. Stredisko Michalovce ho v článku  hodnotí zo svojho pohľadu účastníčok a strieborných medailistov.
 
Ešte stále je možnosť podporiť Lauru 2- 3% v kampani Nech dobro rastie. „Prispejete na vzdelávanie misijných dobrovoľníkov, Mediálnu školu, športové a iné celoslovenské podujatia a podporíte mladých, aby mohli podporovať ďalších mladých,“ ako je uvedené v kampani.
 
Ďalšou novinkou je Výročná správa Laury za rok 2018, v ktorej sa môžete dozvedieť, ako boli použité financie, aké aktivity sa robili pre mladých, ako sa darilo napĺňať strategický plán rozvoja, v ktorých oblastiach sa Laura posunula.
 
Projekt Forty for you každý deň prináša pôstne zamyslenia a to aj v mobilnej aplikácií. V rámci dňa si môžete prečítať úvahu, text z Biblie k danému dňu, pomodliť sa a konkrétnou výzvou sa naladiť do dňa, čaká vás aj bonus v podobe videa, či piesne.
 
Dagmara Čepelová


Niektoré podujatia a projekty sú podporované z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.