Netradične tradičná opekačka exalliev

Každý rok si  exallievy  Dcér Márie Pomocnice v Dubnici nad Váhom pripomínajú deň svojho založenia rodinnou opekačkou, ktorá tento rok bola grilovačkou.
 
Stretli sa na dvore u sestier saleziánok a zažili sme spolu krásne spoločné popoludnie. Nechýbala spoločná modlitba a don Pavol Piatrov, miestny direktor saleziánskej komunity bratov,  ich požehnal a tiež aj ich rodiny, jedlo, ktoré si pripravili.
 
Okrem exalliev na túto akciu tradične pozývajú aj mamičky, ktoré chodia so svojimi deťmi k sestrám FMA každý štvrtok doobeda do Matelka, kde sa im venuje don Červeň. Deti sa spolu zahrali futbal, pobehali si po dvore a vybláznili sa v telocvični. Niektorí dospeláci nadviazali nové známosti a pozdieľali sa o svojich radostiach a starostiach.
 
Mnohé mamičky sú exallievy vďaka sestre Márii Bartovej, ktorá ich mala ešte ako dievčatá na stretku. Vstúpila do ich životov a natrvalo zostáva v ich srdciach. Nakoľko  sr.Mária odchádza do Trnavy na Kopánku, mnohé z nich jej prišli vyjadriť svoju vďaku. Z celého srdca priali Majke Božie požehnanie na novom pôsobisku. „Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a tešíme sa na stretnutie na budúci rok,“ vyjadrila svoje dojmy exallieva Maťa.
 
M.Chvojková