V Dubnici začal opäť IMOS

V Dubnici nad Váhom saleziánska farnosť opäť začala prípravu na prvé sväté prijímanie. Okrem detí sa jej zúčastnili aj animátorky a animátori z miestneho saleziánskeho strediska.
 
Témou stretnutia bolo priateľstvo s Ježišom Kristom, ktorú v nedeľu 6. októbra  zábavno- náučnou formou pripravilo 24 mladých animátoriek a animátorov  spolu so saleziánkami Lamiyou a Fany a saleziánom Vladom.  Deti rozdelené do 5. chlapčenských a 5. dievčenských skupín si „zahrali sa zoznamovačku, pozreli krátky filmík a potom v skupinkách si popri aktivitách prerozprávali životopisný príbeh Ježiša Krista,“ ako uviedli organizátori na webovej stránke saldub.sk.
 
Pre rodičov bola pripravená paralelne prednáška o Božom milosrdenstve, ktorú rozprával kapucína br. Damiána Szulowský. Na saldub.sk, ďalej uvádzajú, že Damián „Povzbudil prítomných mať odvahu vyjsť zo seba a odpustiť druhým, keď nám Boh odpúšťa,“ 
 
IMOS skratka hesla Ide mi o svätosť, ako príprava malých prvoprijímajúcich bude prebiehať celý školský rok a vyvrcholí peknou slávnosťou vo veľkonočnom období.
 
-dc-
Zdroj a foto: saldub.sk