Celý svet bude oslavovať svetový deň misií

Vyvrcholenie mimoriadneho misijného mesiaca, ktorý pápež František zvolal a určil na október 2019 a ktorý práve prebieha zaznamenal už viaceré iniciatívy.
https://www.facebook.com/iambondosco/videos/245530183027952/
 
Zaujímavou bola kampaň, ktorá začala na sociálnych médiách s titulom „Aká je moja misia?,“ na ktorú odpovedali tisíce ľudí z Európy, Ameriky, Afriky a Ázie-Pacific, pomocou hashtag #mymission. na sociálnych sieťach, ako je Facebook, Instagram, Twitter a snapchat.  Na Slovensku zrealizoval túto aktivitu salezián Daniel Holúbek prostredníctvom instagramu iambondosco. Svoje pravidelné video 13. v mesiaci Saleziánky tiež zamerali misionársky.
https://www.facebook.com/Salezianky/videos/1106143392920950/
 
Relácia viera do vrecka pripravila svoje ďalšie video, v ktorom môžeme dostať odpovede na otázky: „Ako sa môžeme stať misionármi bez toho, aby sme niekam museli vycestovať? Ako podporovať misionárov? Je finančná pomoc tá najpotrebnejšia?,“ ako uviedli saleziani.sk.

 
Celý svet bude oslavovať svetový deň misií 20. októbra. Bude to ďalšia príležitosť spojiť sa spolu v modlitbe za všetkých misionárov a viac prežiť hĺbku svojho vlastného krstného povolania a poslania.
 
Zdroj: Agenzia Info Salesiana – Ans
Foto: fides.org