Mladí píšu zamyslenia už deviaty rok

Už deviaty rok píšu mladí zamyslenia k textom Svätého Písma  z adventných evanjelií. Projekt Vianoce začal tento rok na nedeľu Krista Kráľa, ako duchovná príprava, ktorá sa  ukončí na Vianoce.
 
Mladí tvorcovia zo saleziánskych stredísk dostali výzvu  prispieť k Projektu Vianoce vlastnými zamysleniami už začiatkom novembra. Aj tento rok sa počet záujemcov naplnil, a tak mohli organizátori spustiť projekt na nedeľu Krista Kráľa 24. novembra.  Autorom obrázkov k zamysleniam je známy španielsky ilustrátor Patxi Velasco Fano, ženatý, otec troch detí, ktorí vyučuje na Základnej škole v Malage. Zaujímavosťou je, že sa  pod svoje práce podpisuje jednoducho ako Fano, priezviskom svojej matky, ktorá sa volala Fe, čo v španielčine znamená Viera.
 
Zamyslenia budú zverejňované na webovej stránke združenia Laura a tiež na sociálnej sieti Projektu Vianoce, každý deň po prvej adventnej nedeli až do Vianoc. Budete si ich môcť vypočuť aj v rádiu Mária počas dňa vo vysielacom čase o 7:40, 11:40, 17:10 a 21:50 hodine.
 
-dc-
Foto: projektvianoce